skelter

Wanneer je een kind vraagt wat hij graag wil hebben als speelgoed, dan is de kans groot dat hij of zij met een skelter op de proppen komt. Het is het ideale buitenspeelgoed dat je ook nog eens met vriendjes en vriendinnetjes kunt delen tijdens een heerlijke zomerdag. De kinderauto stimuleert de bewegingen en het coördinatievermogen van je kind. En het is natuurlijk prachtig om papa of mama na te kunnen doen tijdens het besturen van je eigen ‘auto’.

skelter

Het juiste formaat

 Het is van belang te kiezen voor de juiste maat. Kinderen groeien als kool en zijn al snel kledingmaten ontgroeid. Dat geldt ook voor speelgoed dat gebruikt wordt om in of op te zitten. Je kind moet de trappers van de skelter op een natuurlijke manier kunnen ronddraaien. Zonder op het hoogste punt van de beweging met de knieën in de lucht te moeten zitten. Hetzelfde gevoel wanneer het zadel van je fiets te laag staat. Dat fietst niet bepaald prettig.

Vrijloop en terugtraprem

 Let er bij de keuze van het rollende speelgoed ook op of de auto een vrijloop heeft. Dit houdt in dat de trappers stoppen met draaien wanneer je kind niet meer trapt. Het is storend als je je beide voeten van de pedalen af moet halen omdat de trappers voorwaarts blijven bewegen. Vaak lukt remmen dan ook alleen maar met de handrem dat naast het wiel gemonteerd is. De beste skelter is er dan ook één met een vrijloop, gecombineerd met een terugtraprem. Deze zijn vrijwel altijd ook nog eens voorzien van een handrem. Deze opties maken het ding veilig in het gebruik.

Aanhanger

 Een accessoire dat niet mag ontbreken is een aanhanger. Zeker wanneer je kind vriendjes heeft die graag meedoen. Lekker met zijn tweeën of drieën de omgeving verkennen, voor iedereen is er plek. En om de zoveel tijd wisselen de bestuurder en de passagiers af van plaats. Zo is er veel plezier te beleven aan een prachtige kinderauto die vaak nog verrassend voordelig aan te schaffen is. Hou bovenstaande punten daarbij in acht.