multiplex

Wie ervoor kiest om binnenshuis een verbouwing af te werken met multiplex, benut de vele mogelijkheden van dit materiaal. Multiplexplaten gebruiken heeft op diverse vlakken echte meerwaarde. Het mooie van dit materiaal is vooral dat je er alle kanten mee op kunt. Welke mogelijkheden biedt multiplex voor de bouwvakker cq. klusser? Wat is de meerwaarde van dit bouwmateriaal?

multiplex

Waarvoor multiplexplaten zoals gebruikt kunnen worden

Multiplexplaten zijn platen van houtvezel, die bestaan uit minstens vijf lagen die aan elkaar zijn verlijmd. De belangrijkste toepassing van dit soort platen is de afwerking van interieurs in slaapkamers, zolders of ergens anders. Ook worden keukens vaak met dit type materiaal afgewerkt. In de bouwsector worden multiplexplaten ingezet voor het afwerken van daken en voor de bekisting van een betonfundering.

Er bestaan diverse soorten multiplexplaten, zoals platen die extra dik zijn, platen die goed tegen vochtige omstandigheden kunnen en speciale platen qua kleur en vormgeving. Er is voor elke klusser wel maatwerk nodig op het gebied van multiplexgebruik.

Enkele pluspunten van multiplexplaten

Multiplexplaten hebben een hele reeks voordelen. Zo zijn ze relatief duurzaam, omdat voor deze platen ook houtresten gebruikt worden die bij normale planken of hout weggegooid worden. Er vindt dus minder verspilling van materialen plaats bij het fabriceren van multiplexplaten. Als je zelf oog hebt voor het milieu en rekening wilt houden met het klimaat, zijn multiplexplaten dan ook een ideale keuze.

Eerlijk is eerlijk: niet iedereen stel als prioriteit voor het gebruik van bouwmaterialen de duurzaamheid of milieuvriendelijkheid van het product. Andere voordelen en producteigenschappen zijn voor veel gebruikers belangrijker dan de duurzaamheid. Een van de grootste plussen van multiplex is de enorm kracht van dit materiaal. Multiplexplaten zijn sterker dan massief hout, doordat ze uit vijf of meer lagen opgebouwd zijn, die stevig op elkaar gelijmd worden. Hierdoor ontstaat een plaat die erg sterk is en veel weerstand kan verdragen.

Relatief voordelig bouwmateriaal & goed bewerkbaar

Fijn aan multiplexplaten is veder dat ze relatief voordelig zijn in vergelijking met ander houtmateriaal. Wil je voordelig en stijlvol je interieur, je keuken of een andere ruimte afwerken, dan kan dat heel goed door gebruikt te maken van multiplexplaatwerk. Omdat dit bouwmateriaal ook nog eens goed te bewerken is, multiplexplaten kun je prima op maat zagen, maak je het jezelf zo erg gemakkelijk!